Return to Fotók

Dunakorzó gátépítés

Tárolócsarnok építés

A mobil árvízvédelmi fal elemeit a VSZ Zrt. telephelyén épített új csarnoképületben fogják megoldani, melynek építése a hosszas engedélyezési eljárások után 2013 novemberében indult.

A gátépítés őszi munkái

Őszre már elkészült a gát szerkezete, már csak a kertészeti munkák vannak hátra.

A gátépítés augusztusi munkái

Augusztusban elkészült a korzó alapja, helyükre kerültek a kandeláberek, aszfaltozták a szervizutat és fokozatosan visszakaphatta a közönség a területet.

A gátépítés júliusi munkái

Az árvízi védekezést követően fertőtlenítve visszakapta a kivitelező a munkaterületet. Júliusban a déli szakaszokon folyt az intenzív munka, de elkezdték a korzó visszaadását a sétálóknak. Augusztusban szakaszosan birtokba vehetik a belvárosi gátszakaszt a szentendreiek és a turisták!

Árvíz 2013

A mobil árvízvédelmi fal próbáját jelentő 2013 júniusi árvíz képei.

A gátépítés májusi munkái

Tovább folytatták a gátépítést a megmaradó töltés burkolatcseréjével és a patak mentén a résfalépítéssel, valamint a mobil fallal kialakított szakaszon a betonelemek burkolásával.

A gátépítés áprilisi munkái

A zord időjárást hozó március után végre ismét ütemterv szerint tudtak dolgozni a gáton. Folyamatban van a szivárgórendszer és az átemelő akna építése. Beszerelték a mobil falhoz érkezett 14 pótelemet isí így már teljesen üzemkész az új védmű, melyet felállítottak teljes hosszában és a kiképzett csapatok kipróbálhatták gátépítő tudásukat. Emellett elkezdődött a megmaradó régi töltés felújítása …

Magyarország első mobil árvízvédelmi falának próbafelállítása

2013. március 7-én bemutattuk a vízügyi szakma és a sajtó képviselőinek jelenlétében a Magyarországon eddig egyedülálló mobil árvízvédelmi megoldást, mely közvetlen rálátást kínál a Dunára, emellett pedig biztonságos, Európában bevállt megoldás!

A gátépítés márciusi munkái

A mobil árvízvédelmi fal befogadó szerkezete elkészült egészen a Péter Pál utcáig. Elkezdődött a korábbi gát elbontása a Bem utcánál, hogy március 7-8-án bemutatható legyen a nyílt napon a mobil árvízvédelmi fal. Köszönjük szépen a fotókat a SZentendreiFotók (https://www.facebook.com/szentendreifotok) csapatának!

A gátépítés látványtervei

Elkészültek a gátépítés látványtervei a 2013 őszén várható állapotról!      

A gátépítés februári munkái

A mobil árvízvédelmi fal befogadó szerkezetének építése már az utolsó két szakasznál jár, tavaszra elkészül. Épül a gátat megtámasztó parti kőrakás is a Duna levonulását követően és megkezdték a régi gát köveinek bontását, hogy elkezdődhessen a szivárgó építése. Köszönjük szépen a fotókat a SZentendreiFotók (https://www.facebook.com/szentendreifotok) csapatának.

A gátépítés januári munkái

Folyamatosan építik a mobil fal befogadó szerkezeteit, elkezdték a szervizút mellett a lábazati kőszórás építését is, ez a munka a Duna vízállásától függ..

A gátépítés decemberi munkái

Jól halad a gát kivitelezése. Az IBS német szakemberének részvételével elkezdődött a mobil árvízvédelmi fal befogadó szerkezeteinek beszerelése.

A gátépítés novemberi munkái

Az előkészítő munkákat követően gyorsan bontják a régi gátat és építik a résfalat… Köszönjük szépen a fotókat a SZentendreiFotók (https://www.facebook.com/szentendreifotok) csapatának.

A gátépítés októberi munkái

Kivágásra kerültek a korzó nagy fái sokak bánatára – ahogy a képeken is látszik a fák igen rossz állapotban voltak – , de helyettük több mint 80 fa kerül majd elültetésre. Megérkeztek a havaria anyagok is, melyek egy esetleges árvíz esetén védik majd a várost a gátépítés időszaka alatt. Elkezdődött a szögtámfal építése a 8-as …

A gátépítés előzményei és a szeptemberi munkák

Nyár végén elkezdődtek a gátépítési munkák a korzón. Az összeállításunkban a nyár eleji közös láblógatás, az augusztusi viharban kidőlt fa képei és az építkezést megelőző állapotfelmérés, bizottsági ülés és a vendéglátósokkal való egyeztetések képai is láthatók. Szeptember elején elindult a kivitelezés a révház bontásával, majd a fakivágásokkal a tereprendezés. Köszönjük szépen a fotókat a SZentendreiFotók …

Nyitunk a Dunára

2012. augusztus 24-én a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál nyitónapján került megrendezésre a belvárosi gátszakasz építésének projektnyitó rendezvénye Nyitunk a Dunára címmel. A “Velünk élő gát” kiállítás és a “Nyitunk a Dunára” rendezvény képei  

Gátszakadás esetén veszélyeztetett terület

A gátépítés ajánlati tervei

2012 tavaszán indul a szentendrei gátépítés, hogy a város déli részét követően (a megépült gátnak és kerékpárútnak köszönhetően) a belvárosi Duna szakasz mentén is biztonságban legyenek a város értékei. Itt a gátépítés ajánlati tervei láthatók: A GÁTÉPÍTÉS AJÁNLATI TERVEI (LETÖLTÉS ZIP FORMÁTUMBAN)

Puhl Antal tervei a Dunakorzó felújítására

TÁVLATI TERVEK A DUNAKORZÓ ÁTÉPÍTÉSÉRE A 2012-ben induló gátépítés mellett a város pályázott a 2007-es tervpályázaton győztesnek hirdetett Puhl Antal-féle tervek alapján a Dunakorzó teljes átépítésére kiemelt Európai Uniós projekt keretében, mellyel teljessé válhatott volna a belváros felújítása. Sajnos a kormánydöntés értelmében a budai Várkert Bazár nyerte el a támogatást, míg a szentendrei pályázat az …