Return to Fotók

Belváros rehabilitáció

Művészet Malom

A belváros rehabilitáció építkezései

Időnként bejártuk a belváros rehabilitáció építkezéseit, hogy megmutathassuk a munkálatok aktuális állását.

Fő tér 12. eredeti és tervezett állapot

Fő tér 12. eredeti és tervezett állapot

A Fő tér 12. a város egyik leghangulatosabb és legrosszabb állapotban lévő épülete. Most a belváros rehabilitáció keretében felújításra kerül, hogy Szentendre belvárosának egyik gyöngyszemeként vendégházként üzemeljen.

Kibővült szolgáltatásokkal várja a turistákat Szentendre

Modern technikai eszközökkel felszerelt, akadálymentesített, többnyelvű kiadványokkal ellátott Turisztikai és Információs Központot adtak át Szentendrén, az Európai Uniós program keretében megvalósított belvárosi rehabilitációs projekt keretében. Az épület átadása mellett bemutatták a város infokommunikációs fejlesztését, melynek segítségével nem csak a helyi lakosok, hanem a Szentendrére érkező belföldi és külföldi turisták is naprakész információt kaphatnak a városi rendezvényekről, szálláshelyekről és éttermekről. A fotókat Varga …

Szentendrei belváros

Megújuló belvárosi közterületek eredeti és tervezett állapot

A belváros rehabilitáció egyik leglátványosabb eredménye a MűvészetMalomtól az Apor-hídig tartó közterületek burkolatcseréje lesz. Itt megtekinthetik a jelenlegi állapotot és az építészeti terveket.

Művészet Malom eredeti és tervezett állapot

MűvészetMalom eredeti és tervezett állapot

A MűvészetMalom felújítása és bővítése a belváros rehabilitáció egyik legnagyobb munkája. A beruházás végeztével a szentendreiek és az ide látogatók egy kibővült, modern kiállítóteret vehetnek majd birtokba, emellett megújul a malom udvara is.

Séta a belváros rehabilitáció helyszínein

2012 januárjában bejártuk a belváros rehabilitáció szinte kész helyszíneit. Az oldalunk látogatói most bepillanthatnak az elkészült épületekbe is!

Szentendre vendégháza lett a Dimcsics-ház

Fényképek és tervtári adatok alapján állították helyre Szentendre egyik műemléképületét, a Fő téren álló Dimcsics-házat (Fő tér 12.), mely a felújítást követően új funkcióval, városi vendégházként működik majd. A „Szentendre 1000év+” program keretében felújított épület a településre gyakran érkező hivatalos, kiemelt vendégek elszállásolását teszi majd lehetővé magas színvonalon. A fotókat Varga Lajos készítette.

Turisztikai Információs Központ eredeti és tervezett állapot

Szentendre az ország egyik leglátogatottabb városa, de a korábbi Tourinform iroda rendkívül rossz, életveszélyes állapotban volt. A belváros rehabilitáció keretében felújításra kerül ez az épület is, ahol a turistákat korszerű látogatóközpont és kávézó fogja majd fogadni.

Újra megnyitotta kapuit a MűvészetMalom

Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter nyitotta meg a „Szentendre 1000év+” program keretében megújult, országosan elismert szentendrei MűvészetMalmot. A kortárs képzőművészetet felkaroló épület március 24-étől megszépülve és új funkciókkal várja a látogatókat. A munkálatoknak köszönhetően előcsarnok-tér, kávézó, valamint – az 1000 m2-es kertben – mészkőből készített ülőfelületek is várják a kiállításokra érkezőket. A kulturális központot …

Visszafoglalták Fő terüket a szentendreiek!

Visszafoglalták Fő terüket a szentendreiek!

Az utolsó kockakő is a helyére került az ezeréves Szentendre Fő terén, így a festői művészváros lakói 2011. augusztus 26-án a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál nyitányaként visszafoglalhatták Fő terüket.